Het wijnbouwgebied ‘Neusiedlersee’ is gelegen aan de oostkant van de Neusiedlersee en strekt zich uit naar het zuiden vanaf de stad Gols, over het vlakke Heideboden tot aan het gebied Seewinkel. Aan de oevers van het grote maar zeer ondiepe meer (de gemiddelde diepte is slechts 1m), rijpt op zo’n 6.110ha een grote verscheidenheid aan druivensoorten. De belangrijkste zijn de Zweigelt (rood) en Welschriesling (wit).
Neusiedlersee DAC
Qua rode wijnen mogen alleen wijnen gemaakt van de Zweigelt de beschermde herkomstbenaming ‘Neusiedlersee DAC’ dragen. Ze kenmerken zich door veel rood fruit en kruidige aroma’s. De Reserve wijnen zijn complexer en krachtiger, komen pas na een rijpingsperiode van meer dan een jaar op de markt en hebben een groot bewaarpotentieel. Witte wijnen met benaming Neusiedlersee DAC zijn altijd zoete wijnen. De hoge luchtvochtigheid en herfstmist in het gebied bevorderen de felbegeerde edele rotting (Botrytis Cinerea). Deze heerlijke zoete wijnen staan wereldwijd bekent om hun zeer hoge kwaliteit.
Ons aanbod uit de regio Neusiedlersee vind je hier.